< pagina de start trenulete Locomotive > Trix 22138 Locomotiva diesel de manevra Kof II "Mercedes Benz"


T22138Locomotiva diesel de manevra Kof II, Privat, epoca IV600,00
TrixPret recomandat de producator 750,00 

locomotiva Kof II Mercedes

detaliu locomotiva T22138 detaliu locomotiva T22138 detaliu locomotiva T22138 detaliu locomotiva T22138

HO DC lumini alb/rosu lumini cu LED NEM 362 Locomotiva fabricii Mercedes - Benz epoca 4

Locomotivele de manevra tip K(f) au fost fabricate de catre diferiti producatori din Germania la specificatiile DRG pentru manevra usoara, fiind cel mai raspandit tip de locomotiva mica (Kleinlokomotive). Au fost fabricate si versiuni cu motor pe benzina Kb(f), cu acumulatori Ka. Locomotivele au fost echipate cu transmisie mecanica, transmisie hidraulica (f) sau electrica (e). Dupa putere au fost impartite in doua categorii, Lg I (pana la 50 CP) si Lg II ( 51-150 CP). Din denumirea locomotivei se pot determina caracteristicile principale
Kf II - Locomotiva mica de manevra cu motor diesel de 51- 150 CP si tractiune hidraulica
Locomotivele au fost in serviciu in special la DB, dar cateva exemplare au ramas dupa razboi in Italia si Germania de est, locomotiva a fost fabricata si in licenta in Danemarca. Dupa anul 1968 locomotivele au fost incadrate ca Br 321 - 324 la DB iar la DR au primit indicativul Br 100. Ultima locomotiva a fost retrasa din serviciul activ in anul 1999, dar se regasesc inca multe exemplare in serviciu la diferite intreprinderi sau operatori privati.

Caracteristici tehnice (Kf II) :

Modelul Trix:
Locomotiva are decodor DCC cu compensare de sarcina montat din fabrica, functioneaza si analog DC. Locomotiva este realizata integral din metal, rotile sunt cu spite.
La aceasta locomotiva recomandam vagoanele:

Seturi - Locomotive - Vagoane - Accesorii trenulete